Pagina's

vrijdag 31 mei 2013

Loopmeditatie in het park (18 mei)


Moeder Aarde geeft ons voedsel, helpt ons als we het moeilijk hebben, brengt ons vrede en schoonheid, zorgt voor water en zuurstof, ze is eindeloos geduldig.
En wat doen wij voor Moeder Aarde?

Om hierbij stil te staan beginnen we met het ochtendgebed 'De aarde beschermen'. We zien dat we deel uitmaken van een miljoenen jaar oud proces en dat we steeds weer kunnen beloven iets voor onze planeet te doen. We beloven levende wezens op aarde van hun lijden te bevrijden. We beloven elke dag de energie van inzicht en liefde voort te brengen. We willen ook bodhisattva's van de aarde zijn.
We buigen voor Moeder Aarde en raken haar met ons hele lichaam aan.

Dan gaan we naar buiten en kunnen we met onze voeten voelen wat de aarde voor ons doet en wat wij de aarde willen geven.
We lopen een uur buiten en het is als in een sprookje. We voelen de energie van de sangha, die veel sterker is dan van ons alleen of de som der delen. We ruiken de geur van de lente. We zien aan elke boom prachtige bloemen, nog nooit gezien die wonderlijk gevormde zachtgele kaars van de tamme kastanje. De twee nijlganzen mediteren onverstoorbaar verder op het veldje. De regen is gestopt. Het gras geeft ons natte voeten.

Thay geeft ons praktische tips voor de loopmeditatie. "Je hoeft je handpalmen niet tegen elkaar te leggen of een plechtig gezicht te trekken bij de oefening van loopmeditatie. Kies zo mogelijk een rustig pad in een park of bij een meer of langs een rivieroever.
De beste oefening is zonder vorm. Loop niet zo langzaam dat mensen denken dat je vreemd bent. Loop zo dat anderen niet eens merken dat je aan het oefenen bent. Wanneer je iemand tegenkomt, glimlach je alleen maar en vervolg je je weg."

Het was een heerlijke ochtend. Ik vind het altijd weer bijzonder, dat als ik samen met anderen mediteer, ik elk moment werkelijk als een wonderbaarlijk moment ervaar.

Dankjewel sangha!
Dankjewel magie van de bomen!
Dankjewel Moeder Aarde!


Tedere handeling van het hart/ Ada

Geen opmerkingen:

Een reactie posten