Pagina's

zondag 7 september 2014

Stilte is vreugde

Het was een mooi verzorgde ochtend, 6 september, de eerste bijeenkomst na de zomervakantie. Midden in de kring lag een zacht groen rond kleed, met de theekannen en -kopjes er op. Ieder kreeg met veel aandacht een kopje thee aangeboden.

Hans nam ons mee in de meditatie over stilte. Met een aantal korte overdenkingen bracht hij ons bij: 'Stilte is vreugde'. Een mooie overdenking, als je weet dat Thich Nhat Hanh niets los ziet van de stilte.

De loopmeditatie was weer een ondersteuning voor het ervaren van stilte. We zetten een stap per ademhaling, heel langzaam, heel rustig. Je voelt je voetzool en de grond contact maken. De aandacht naar deze eenvoudige beweging.

Na de stille meditatie was er weer een kopje thee en een koekje, met alle aandacht aan elkaar doorgegeven. Het Dharmadelen was vol retraiteverhalen, het geluk van elkaar weer zien en de beleving van de stilte. Goed dat we dit met elkaar kunnen delen, goed dat we samen zijn.

We stonden nog stil bij de ziekte van Thich Nhat Hanh. We zullen hem in onze meditaties opnemen. Wie dit leest, wordt uitgenodigd om hetzelfde te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten