Pagina's

dinsdag 4 februari 2014

Een kijkje bij de oefengroep

Het is maandagmiddag 13 januari, zacht weer. De oefengroep komt voor het eerst dit jaar weer bij elkaar. Florry en Nuria sluiten zich aan voor deze bijeenkomst. We gebruiken sinds een tijdje het sanghawerkboek van Margriet Wolters, die lid is van de sangha Almere. 

Janna nodigt de bel uit en begeleidt de eerste en tweede meditatie. Zelf mag ik nog een keer de tien aandachtige bewegingen van Thay voordoen. Het lijken makkelijke bewegingen, maar ze goed voordoen zonder al te veel tekst is niet zo simpel als het lijkt!

Didi voert de kleine theeceremonie met ons uit, ik wil liever niet  overbodig buigen en beperk me tot een buiging voor ik de thee aanneem. Zo staat het in elk geval in het boek. Maar hoe erg is het als we afwijken van de vorm?

Na het dharmadelen leidt Joyce de nabespreking. Het wordt heel leerzaam, we hebben het over het belang van structuur, zeker tijdens onze maandelijkse sangha. Als we de structuur van de vormen kennen en aanhouden, dan leiden die ons niet af tijdens bijvoorbeeld de meditaties.

En dan is het daarna ook levendig  er eens van af te wijken, daar leent de korte sanghabijeenkomst zich goed voor, of onze Dag van Aandacht. En we praten over hoeveel tekst prettig is bij een geleide meditatie. Daar denken we verschillend over, gelukkig maar.

De zon schijnt, de houtkachel geeft een lekkere warmte, mooi hoor, zo’n middag samen.

Anne van LissaGeen opmerkingen:

Een reactie posten